Guasha behandeling

Bij de behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht. Met een speciale steen, bijvoorbeeld van jade, wordt over de huid geschraapt. Meestal wordt gestart met een behandeling van de rug, maar ook de voorkant van het lichaam, de armen en benen en het hoofd kunnen behandeld worden. Op plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zijn, verschijnen rode stipjes / rode plekken. Deze plekken kunnen ook donkerder van kleur zijn, wat duidt op een meer langdurige blokkade. De plekken verdwijnen bij een normale conditie binnen 3 tot 7 dagen.

Een behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Er zijn meerdere behandelingen nodig (minimaal vijf) om het lichaam weer optimaal in balans te brengen. Het is een proces waarbij steeds dieper in het lichaam ingewerkt kan worden. Na één behandeling ervaar je meestal meteen meer ontspanning. De huid is beweeglijker en spieren ontspannen.

Guasha kan heel goed preventief ingezet worden. Voordat afvalstoffen een blokkade kunnen vormen, worden ze door guasha al verwijderd. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen de cellen weer goed bereiken. Doordat een betere doorstroming plaatsvindt van bloed en energie en omdat afvalstoffen opgeruimd worden, wordt het lichaam weer vitaler.